Tramuntana Tech Talks



Què son les Tramuntana Tech Talks?

Les Tramuntana Tech Talks, són una iniciativa nascuda el 2016 que consisteix en un conjunt de xerrades gratuïtes per a emprenedors, startups i qualsevol persona interessada en els negocis digitals. En edicions anteriors hem comptat amb la participació de professionals i fundadors de molt prestigi dins el sector de les empreses tecnològiques com AmazonDestiniaCabifyWallapopBlaBlaCar o Tiendeo.

Aquestes conferències es celebren a Parc Bit I a Centre Bit Menorca durant els mesos d'octubre i novembre. En elles es tracten temes rellevants dins el món de l'empresa com són: les estratègies de comercialització, estratègies de màrqueting, la importància de la UX, com organitzar un equip de vendes, consells per preparar una empresa abans d'iniciar una ronda de finançament i molts altres temes d'interès per als que estiguin llançant el seu projecte o per als que simplement tenen interès a aprendre sobre aquests temes de la mà de persones amb molta experiència ..

Aquesta iniciativa està executada per la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, per encomena de la Direcció General d'Innovació entitat depenent de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears.



20 octubre - Marta Ros, Directora de producto en Free Now

L'aprenentatge d'emprendre

Jo no tinc una història d'èxit per explicar, però cada pas que he fet en cadascuna de les meves petites emprenedories ha estat un aprenentatge. En aquesta xerrada us explicaré què he viscut i què he après.

Marta Ros és una apassionada de crear nous productes i experiència d'usuari i ha estat emprenedora 4 vegades. Porta treballant en producte des de fa 10 anys, llançant iniciatives a l'àrea de la innovació social, salut, marketplace; ha desenvolupat productes des de zero fins a aixecar capital. També va cofundar una agència d'UX ajudant emprenedors i companyies a millorar o llançar els seus productes.

 

Fa 4 anys que és a FreeNow, d'ells més de 3 com Lead o Directora de producte i en breu s'incorporarà com a Directora de producte d'Infojobs.

Data: 20 d'octubre

Horari: 12:15h

Lloc: Sala de premsa de Parc Bit



27 octubre - Diego Ballesteros, Fundador y CEO de BEWE.io

Dificultats i reptes en emprendre

Després de 25 anys emprenent en sèrie, 3 companyies venudes amb èxit i infinitat de reconeixements, no haver cuidat l'equilibri entre l'empresa i la meva vida personal em va portar a una profunda depressió. Aquest fet va remoure per sempre la meva manera d'entendre la vida, l'empresa i em va deixar clar el que veritablement és important en tots dos casos.

En aquesta xerrada parlarem sobre la meva experiència personal en aquests 25 anys, tractarem el concepte d'èxit i aprofundirem en com ens hem de preparar per gaudir de l'apassionant desafiament que suposa emprendre.

Diego Ballesteros és un emprenedor en sèrie que fa més de 25 anys que crea startups entre Espanya i LlatinoamèricaOcioteca, MundoSalud (venuda a Sanitas), SinDelantal Espanya (venuda a JustEat) i SinDelantal Mèxic (venuda a JustEat). Actualment és fundador i CEO de BEWE.io, un SaaS de gestió i màrqueting per a pimes amb seu a Bogotà.

Com a Business Angel, les seves inversions més destacades són Cabify, WinDelivery, The Brubaker, Woom Health, 20 Bananas, Enola i Gràcies Paco. Addicionalment, participa com a LP al fons Seaya Ventures.

A més de la seva àmplia trajectòria com a emprenedor i inversor, Diego és professor a ISDI business school i promotor de la iniciativa social per ajudar emprenedors Ancla.Life

Data: 27 d'octubre

Horari: 12:15h

Lloc: Sala de premsa de Parc Bit



8 noviembre - Cristina Aleixendri, Cofundadora bound4blue

Des de la idea a la realitat: allò que m'hauria agradat saber abans d'emprendre.

El 2014, amb cap experiència en direcció d'empreses, ni de bon tros en el transport marítim, Cristina va fundar bound4blue amb dos companys. La idea era senzilla - fer que els vaixells tornessin a fer servir veles - però fer-ho realitat no ho va ser tant. Des de fundar l'empresa, construir i créixer l'equip, tancar acords, desenvolupar la tecnologia o cercar finançament. Cristina compartirà la seva experiència personal emprenent i tot el que li hagués agradat saber abans d'arrencar el projecte.

Cristina Aleixendri és llicenciada en enginyera aeronàutica (amb especialització en propulsió) per la Universitat Politècnica de Catalunya, i ha complementat la formació tècnica assistint a programes sobre gestió d'empreses organitzats per ESADE, la Singularity University i la Universitat de Cambridge. Cristina té set anys d'experiència en el camp de les startups tecnològiques de base industrial, amb un gran coneixement de la indústria marítima, les tecnologies d'eficiència energètica, les energies renovables i les tecnologies de l'hidrogen. Ha estat reconeguda com una de les Top 50 emprenedores d'Europa, el 2019 la revista Forbes el va incloure a la llista com una de les joves professionals més prometedores d'Europa menors de 30 anys i el 2020 va rebre el premi Innovació i Emprenedoria Femení organitzat per FEDEPE , així com el premi EIT Woman de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia.

Data: 8 de novembre

Horari: 12:15h

Lloc: CentreBit Menorca